Soms heb je van die momenten in je leven die zo veel impact hebben dat ze instant voor verandering zorgen. Misschien niet geheel bewust op hét moment zelf, maar desalniettemin is het er;

Dát éne moment waarop je bedenkt: “aha! Daar ligt die deksel van dat verdomde tupperware bakje!”, “aha! Daar is het licht van de vuurtoren die me de weg laat zien!”, “aha! Daar is die vraag die alles even stil zet en me doet laten denken: “Voel ik me eigenlijk wel comfortabel?”

Ik rook hasj en ik rook het graag dus het is voor mij niet gek om in de coffeeshop te zitten met een jointje, maar het is wel iets wat ik weinig doe.
Zolang ik niet afhankelijk ben van een middel ga ik me niet druk erom maken. “To each it’s own! Jij een biertje of wijntje? Ik liever hasj”

Ruim een week geleden zat ik daar dus te genieten van de avond en ik raakte in gesprek; Een gesprek wat mij inspireerde om de draad weer op te pakken en actief door te gaan met één van mijn doelen:
“Ik wil genieten van alle waardevolle dingen die dit leven mij te bieden heeft!”

Het was bijzonder hoe makkelijk we met elkaar spraken over onze kwetsbaarheden en overeenkomsten en zo vertelde ze mij ook een verhaal vanuit eigen ervaring; Een verhaal over een vriend die haar confronteerde door te vragen: “Are you feeling comfortable?” “Ben je het waard?”

En zo zat ik daar dus in de coffeeshop terwijl ze me vertelde hoe deze vraag voor haar uiteindelijk haar leven heeft veranderd door zich constant af te vragen: “wat heb ik nu nodig om me comfortabel te voelen?” zonder zich te laten leiden (lijden) door onzekerheden.
Ik was al moe én emotioneel (“…waarom wil ik mezelf verantwoorden?!”); Met tranen over mijn wangen en een glimlach op mijn gezicht luisterde ik en dacht ik terug aan de momenten waarop ik me comfortabel voelde én wat deze momenten voor grote impact konden hebben om mijn hele dag.

Ik ga er niet omheen draaien: Verandering kost energie en het is praktisch onmogeliljk om alles altijd op één bepaalde manier te doen. Niemand voelt zich echt comfortabel bij de tandarts, maar je kan wel kijken naar wat je (in het moment) nodig hebt om het beste van elke situatie te maken.

Het is aan mij om me actief voor mezelf in te zetten. Als ik geen gerichte stappen zet naar mijn doel én maar blijf denken in plaats van doen (‘kwaliteit-tje’ van me dit) , gaat er simpelweg ook gewoon geen fuck veranderen.
“Day one, or one day? Your choice!”

Dus..
Stapje voor stapje.., steentje voor steentje.., ben ik aan het ontdekken terwijl ik mezelf af vraag: Wat heb ik nodig om me comfortabel te voelen in mijn leven, in mijn huis, met hetgeen wat ik doe en met de mensen die ik om me heen heb?” én ik moet zeggen: Het is inderdaad een vraag die je leven nog best wel kan veranderen (of in ieder geval voor mij de afgelopen 10 dagen)

Dankjewel tof wijf uit de coffeeshop. Je bent een mooi mens! <3

Door Leavde

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *